ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Şehit Murat Tuzsuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen okullar arası Kickboks Eskişehir elemelerinlerinde okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz madalya almaya hak kazanmıştır.

Şbt

Sayın velilerimiz sevgili öğrencilerimiz. Merkez üssü Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesi olan ve çevresindeki 10 ilimizde büyük bir yıkıma sebep olan 7.7 ve ardından 7.6 şiddetindeki depremlerde mağdur olan vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere, okulumuz tarafından (Eskişehir Valiliğimiz/İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edilecek olan) malzemeleri içeren bir yardım kampanyası düzenlenmiştir.

Ock

09.01.2023 - 13.01.2023 tarihleri arasında okulumuz öğrencilerine, sınıf rehber öğretmenleri tarafından gelişimsel ve önleyici rehberlik kapsamında  öfke ve stres yönetimi ile ilgili rehberlik etkinlikleri yapılmıştır.

Ara

12. Sınıf öğrencilerimiz Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezinde gerçekleştirilen  "Üniversite Tercih ve Bölüm Tanıtım Günleri" ve  ilimiz Gençlik ve Spor Merkezinde düzenlenen programlara katılmışlardır. Desteklerinden dolayı Rehber öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Elektrikli Cihazlar Teknik Servis dalı öğrencileri , Haier Kurutucu Fabrikasına ,bilgi görgü ve pratiklerini artırmak üzere teknik gezi gerçekleştirmişlerdir.

Ara

Mesleki Eğitimden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mehmet FAİDECİ okulumuz  öğrencilerine öğle yemeği verilmesini yerinde görmek amacıyla basın mensublarıyla beraberinde okulumuzu ziyaret etmiştir.

Ara

İdarecilerimizin girişimleri sonucunda, atölye binasında bulunan yemekhanemiz İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ile hizmete açılmıştır. Öğrencilerimiz öğle yemeği saatinde sıcak yemeklerini yemektedirler. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Allah devletimize milletimize zeval vermesin.

Kas

27 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen "Eskişehir Bilek Güreşi" turnuvasında okulumuzu temsil eden AMP 12D sınıfı öğrencimiz Muhammet SEZER sağ kol ağır siklette ESKİŞEHİR İL BİRİNCİSİ olmuştur. Öğrencimizi başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü doloyısıyla okulumuzda öğretmenlerimiz için program düzenlenmiştir. Günün anısı için hazırlanan pastayı okulumuzun en genç ve en kıdemli öğretmenleri kestiler.

Kas

"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir." (Gazi Mustafa Kemal Atatürk)

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 84.yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuz tören alanında öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin katılımıyla kutlanmıştır. 99. yılında Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyoruz.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması günü çerçevesinde öğrencilerimize afetler ile ilgili videolar izletilmiştir.  Ayrıca siren çalarak tatbikat ve tören yapılmıştır.

Ekm

Okulumuz  12/E AMP  Öğrencileri Edebiyat öğretmenimiz Sezen Ateş Kavrayıcı  eşliğinde Eskişehir Anadolu Lisesi bünyesinde  bulunan   Küçük Prens Kitap Müzesini  ziyaret etmişlerdir.

Ekm

Tepebaşı belediyesi personeli tarafından okulumuz Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanı öğrencilerimize yenilenebilir enerji verimliliği tasarrufu ve doğru kullanımı hakkında bilgi verilmiştir.